FACIAL PLASTICS						
	Day 2 27 th April 2019					
TIME	SESSION	DURATION	SPEAKER			
08:30	Opening Remarks	10 mins	Yazeed AlGhonaim			
	SESSION 1: FUNDAMENTAL CONCEPTS Moderator: Yazeed Alc		STY I			
08:40	The art of facial harmony: A shift from ethnic to individual rhinoplasty	10 mins	Basil Hassouneh			
08:50	Rhinoplasty for the Middle Eastern nose	20 mins	Hossam Foda			
09:10	Skin care for your patients - how to start your own brand	15 mins	Paul Nassif			
09:25	Facial photographic analysis	15 mins	Sami Moubayed			
09:40	Raising challenges of modern-day medicine: treating Selfie-Dysmorphia	20 mins	Paul Nassif			
	SESSION 2: SPECIAL KEYNOTE PLEN	ARY ADDRESS				
10:00	The good, the bad, the Botched! What it's like having your own reality show	40 mins	Paul Nassif			
10:40	COFFEE E	BREAK				
SESSION 3: TWISTED NOSE Moderator: Basil Hassouneh						
11:10	The nasal dorsum alignment; how to avoid complication	15 mins	Hossam Foda			
11:25	The crooked and twisted nose: classification	15 mins	Abdul Razzak Juratli			
11:40	How to use spreader grafts	15 mins	Fazil Apaydin			
11:55	Panel & Case Review: The skin envelope: The thick, the thin and the damaged.	30 mins	Moderator: Paul Nassif & Basil Hassouneh Case Presentation: Levente Deak (3 mins) Panelists: Fazil Apaydin Abdülkadir Göksel Hossam Foda			
12:25	Lunch break					

SESSION 4: FUNDAMENTAL CONCEPTS IN RHINOPLASTY II					
Moderator: Paul Nassif					
14:00	How to choose and plan your osteotomies	15 mins	Fazil Apaydin		
14:15	Piezo in Rhinoplasty (diamond Rhinoplasty)	15 mins	Abdülkadir Göksel		
14:30	Achieving the magical dorsum profile	15 mins	Levente Deak		
14:45	Open Piezo Preservation Rhinoplasty	15 mins	Abdülkadir Göksel		
15:00	Delivery or close approach: Is it applicable for all cases?	15 mins	Fadi Kanaan		
15:15	Discussion	05 mins			
15:20	COFFEE BREAK				
	SESSION 5: TIP SURGERY, REVISION	RHINOPLAST	Υ		
	Moderator: Abdülkadir Gö	iksel			
15:50	Defining the nasal tip: Suture and grafting techniques	10 mins	Fazil Apaydin		
16:00	Correcting the over projected tip	10 mins	Hossam Foda		
16:10	Handling the lateral crura in rhinoplasty	10 mins	Fazil Apaydin		
16:20	Alar base reduction	10 mins	Hossam Foda		
16:30	The art of avoiding complications: what you learn after thousands of rhinoplasties	20 mins	Paul Nassif		
16:50	Panel: Different approaches and aesthetic goals for the nose	40 mins	Moderator: Basil Hassouneh Panelists: Paul Nassif Fazil Apaydin Abdülkadir Göksel Hossam Foda		
17:30	Closing remarks	10 mins	Basil Hassouneh		
17:40	END FACIAL PLASTICS CONFERENCE DAY 1				

FACIAL PLASTICS Day 3 28 th April 2019					
TIME	SESSION	DURATION	SPEAKER		
09:50	Opening Remarks	10 mins	Yazeed AlGhonaim		
	SESSION 6 : SPECIAL KEYNOTE PLI	ENARY ADDRE	ESS		
10:00	Leadership in modern healthcare systems and the advantage of research	40 mins	Hadi Seikaly		
10:40	Visit exhibition, alternate tracks	& Young R	Residents session		
SE	SSION 7: TIP SURGERY, REVISION RHINOPLASTY, AND Moderator: Hossam F		S, SCALES, PHOTOGRAPHY		
14:00	Nasal valve reconstruction	10 mins	Sami Moubayed		
14:10	Male Rhinoplasty: A Female Surgeon's Perspective	10 mins	Mona Ashour		
14:20	Alar base retraction; how can we improve it	10 mins	Yazeed AlGhonaim		
14:30	Obtaining the optimum chin and jawline definition	10 mins	Mohamed Abouhadeed		
14:40	Bone recycling and cartilage chips in rhinoplasty	10 mins	Fazil Apaydin		
14:50	30 Nonsurgical nose reshaping tips: walking on a tight nope	10 mins	Mawaheb Al Wedami		
15:00	15:00 COFFEE BREAK				
	SESSION 8: FUNDAMENTAL CONCEPTS Moderator: Basil Hasso		ASTY III		
15:30	Tips to improving scars: microneedling, PRP and more at your disposal	10 mins	Ramzi Omari		
15:40	Lip enhancement for the rhinoplasty patient	10 mins	Lana Kashlan		
15:50	HIFU to the nose and face: Novel approach to tightening the skin envelop	10 mins	Razan Kadry		
16:00	RF for selective relaxation of Forehead Muscles: Is this the future of neuromodulation	10 mins	James Newman		
16:10	Avoid pitfalls in peri-occular rejuvenation	10 mins	Harmeet Gill		
16:20	Addressing facial anatomy	10 mins	Abdul Razzak Juratli		

16:30	Minimally invasive facelift	10 mins	Firas Hamdan
16:40	Comprehensive facial rejuvenation, surgical & energy combinations	10 mins	James Newman
16:50	Eyelid rejuvenation: The Art and anatomy behind the best treatment modality	10 mins	Harmeet Gill
17:00	Neck tightening for the non-surgical patient	10 mins	James Newman
17:10	Closing remarks	10 mins	Basil Hassouneh
17:20	END FACIAL PLASTICS CONFERENCE		